Warto dodać, że w tej jakże szerokiej gamie przepisów kulinarnych znalazły się również tradycyjne polskie potrawy, przekazywane z pokolenia na pokolenie w rodzinach rolników. W nowej książce można znaleźć m.in.: przepis na ser koryciński, filety z sandacza oraz keks z żurawiną i pistacjami.
– To nie jest książka kucharska w tradycyjnym sensie. To zbiór potraw, które opowiadają o tym, że jedzenie jest potężną siłą jednoczącą ludzi oraz sposobem na okazywanie innym miłości. Nie mogliśmy uwzględnić wszystkich szczegółów zasłyszanych od pomysłodawców przepisów, ale wielokrotnie podkreślano fakt, że pandemia przeszkodziła we wspólnych rytuałach przygotowywania i spożywania żywności uprawianej w rodzinnych gospodarstwach rolnych
– skomentował wydanie publikacji Eddie Perdok, dyrektor zarządzający firmy Kramp.
Firma Kramp zatrudnia ponad 3500 pracowników w 24 krajach europejskich. W 2020 r. obroty tej firmy wyniosły ponad 950 mln euro, a na rok 2021 przewiduje się wzrost dochodu. Przez cały rok bieżący Kramp świętuje swój jubileusz poprzez m.in. quizy internetowe, promocje w sklepach, eventy dla rolników, wprowadzenie nowej odzieży roboczej linii Kramp 4 Way Stretch, aktualizację wielokrotnie nagradzanej aplikacji czy kampanię poświęconą żniwom.