Firmy zaprezentowały ofertę wszystkiego, co niezbędne w chowie i hodowli począwszy od genetyki, poprzez pasze i systemy ich zadawania, aplikacje do zarządzania hodowlą, leki i preparaty weterynaryjne, roboty udojowe, wyposażenie, budynki inwentarskie, maszyny do zbioru i konserwacji pasz, a także ciągniki i ładowarki.
Tradycyjnie już Fermie towarzyszy konferencja naukowo-techniczna. Tym razem organizatorzy zaprosili do wzięcia udziału w panelach dyskusyjnych dla hodowców drobiu, trzody chlewnej i bydła. Moderatorem jednej z części był dr Tomasz Schwarz (UP Kraków), który poprowadził dyskusję pt.: „Czy prawodawstwo może zniszczyć branżę?”.
Z kolei Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj wraz Unią Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego przedstawiły bardzo bogaty program paneli dyskusyjnych i wykładów, w trakcie których uczestniczy mogli znaleźć odpowiedź na pytanie „Jak budować odporność polskiego rynku drobiu? Co mówią liczby i trendy?“ Jednym z tematów przewodnich była również „Produkcja zwierzęca w dobie kryzysu“. Kolejna edycja Fermy odbędzie się w Bydgoszczy, w dniach 23-25 lutego 2024 r.