Ferma - Fachowcy dla fachowców

Ferma - Fachowcy dla fachowców

Łódzka Hala Expo oraz sąsiadująca z nią MOSiR w dniach 16-18 lutego po raz kolejny gościła hodowców świń, drobiu i bydła z całego kraju. Wszystko za sprawą 21. edycji targów Ferma, które według organizatora – DLG AgroFood, przyciągnęły około 31 tys. zwiedzających. W imprezie wzięło udział 256 wystawców z 10 krajów - po raz pierwszy w historii z Chin i Kanady.

Wystawa ta już od dawna stanowił dobry powód dla wystawców, aby zaprezentowali bogatą ofertę wszystkiego, co niezbędne w chowie i hodowli począwszy od genetyki poprzez pasze i systemy ich zadawania, leki i preparaty weterynaryjne, roboty udojowe, wyposażenie, budynki inwentarskie, maszyny do zbioru i konserwacji pasz, a także ciągniki.
Targi Ferma to jednak znacznie więcej niż tylko ekspozycja firm - na powierzchni ponad 15 tys. m². Nadal kluczowym elementem merytorycznym jest konferencja naukowo-techniczna, podczas której wygłoszono ponad 40 referatów moderowanych przez wybitnych naukowców i praktyków. Również i w tym roku wystąpienia te cieszyły się dużym zainteresowaniem ze strony zwiedzających. Jeśli chodzi o ten aspekt, warto zauważyć interesujące panele dyskusyjne moderowane przez CDR Poznań, traktujące o innowacyjnych rozwiązaniach w chlewniach i oborach, gdzie swoimi doświadczeniami dzielili się zaproszeni hodowcy, a także zainaugurowana w tym roku tzw. Strefa Wiedzy, w ramach której niezależni eksperci - praktycy udzielali indywidualnych porad dla hodowców bydła, trzody chlewnej i drobiu.
Już teraz organizatorzy zapraszają na kolejną edycję targów Ferma, która odbędzie się w tym samym miejscu w dniach 15-17 lutego 2019 r.

GA

fot.firmowe


Reklama
Powiązane artykuły