Przetwórstwo owocowo - warzywne na poziomie gospodarstwa, obszarem partnerstwa do współpracy w ramach PROW na lata 2014-2020

Przetwórstwo owocowo - warzywne na poziomie gospodarstwa, obszarem partnerstwa do współpracy w ramach PROW na lata 2014-2020

Serdecznie zapraszamy do udziału w konferencji rolników, producentów żywności, przedsiębiorców, przedstawicieli jednostek naukowych oraz podmioty świadczące usługi doradcze, zainteresowanych przetwórstwem owoców i warzyw na poziomie gospodarstwa.

Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Warszawie  Oddział w Płocku  organizuje konferencję nt.: „Przetwórstwo owocowo - warzywne na poziomie gospodarstwa, obszarem partnerstwa do współpracy w ramach PROW na lata 2014-2020”.

Program konferencji obejmuje charakterystykę towaroznawczą surowca i dobór do kierunku przerobu z uwzględnieniem nowości hodowlanych, nowoczesne urządzenia w przetwórstwie owocowo-warzywnym, na poziomie gospodarstwa, wymagania formalne, prawne i higieniczne w przetwórstwie w ramach rolniczego handlu detalicznego oraz możliwości wsparcia finansowego ze środków unijnych, które oferuje działanie „Współpraca”.
Proces przetwarzania żywności wysokiej jakości wymaga wiedzy i podejmowania wielu decyzji w zakresie organizacji produkcji i sprzedaży, często też zainwestowania znacznych środków finansowych. Realizacja operacji ułatwi wymianę wiedzy pomiędzy podmiotami uczestniczącymi w rozwoju obszarów wiejskich oraz umożliwi nawiązanie współpracy w organizacji łańcucha dostaw żywności. Konferencja organizowana jest w ramach Planu Działania  Krajowej  Sieci  Obszarów  Wiejskich  Programu  Rozwoju  Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 Plan Operacyjny na lata 2016-2017 w zakresie Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich.




Reklama
Powiązane artykuły